Една нова хранителна тенденция спокойно може да развали допълнително и без

...
Една нова хранителна тенденция спокойно може да развали допълнително и без
Коментари Харесай

Изпържена във фритюрник вода – деликатес, който може да ви убие

Една нова хранителна тенденция спокойно може да скапе в допълнение така и така неприятната година. Освен това е и доста по-опасна, в сравнение с евентуално звучи. Да, на всички ни ни е втръснало от общоприетата храна и евентуално сме се изчерпали откъм нови хрумвания и предписания, само че всичко си има граници.

През 2016-та YouTube готвачът Джонатан Маркъс реши да се опита да изпържи вода във фритюрник. Подчертаваме, че той не е считал концепцията си за добра. Всъщност даже основава събитие, озаглавено Stupid Shit No One Needs and Terrible Ideas Hackathon 2.0 (в превод - глупава тъпота, от която никой не се нуждае, почтена за хакатон за ужасни хрумвания 2.0). Въпреки това въпреки всичко взема решение да опитва дали е допустимо. И съумява.

За да изпържи водата, той употребява калциев алгинат като мембрана, която да я задържи, след което я оваля в панировка. Същевременно категорично предизвестява своите фенове да не пробват това вкъщи.

„ Това евентуално е изключително рисково – написа той в канала си. – Ако водата протече, до момента в който сферата се пържи в горещо олио, тя може да избухне и да изхвърли гореща лой на всички места. Не пробвайте това вкъщи, без да сте взели нужните защитни ограничения. Не консумирайте продукта, до момента в който не се е охладил добре, защото в противоположен случай може да се изгорите. Пък и крайният резултат не е изключително апетитен. “

Години по-късно голям брой TikTok и YouTube консуматори подхванаха тази наклонност и, уви, я популяризираха в допълнение.

Макар и евентуално да е занимателно (и е съвсем несъмнено, че никой не прави това поради усета му) определено не е добра концепция да го пробвате вкъщи. Ако мембраната и вкусната панировка се пробият, водата ще се разшири внезапно, ще измести мазнината и ще докара до образуването на впечатляваща, само че животозастрашаваща гигантска огнена топка.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР